Pinterest

Галет със спанак, сирене и печена чушка

Лесни
6 човек/души
10 мин
30 мин
Съставки
за 6 човек/души
12 точени кори за баница

100 мл зехтин

1 опаковка нарязан спанак Bonduelle

1 глава ситно нарязан червен лук

2 скилидки ситно нарязан чесън

3 с.л. ситно нарязан магданоз

3 с.л. ситно нарязана мента

120 г сирене

2 яйца

1 печена червена чушка нарязана на ленти

2 с.л. галета

сол и черен пипер на вкус

2 ч.л. сусам
Съставки за 6човек/души
12 точени кори за баница

100 мл зехтин

1 опаковка нарязан спанак Bonduelle

1 глава ситно нарязан червен лук

2 скилидки ситно нарязан чесън

3 с.л. ситно нарязан магданоз

3 с.л. ситно нарязана мента

120 г сирене

2 яйца

1 печена червена чушка нарязана на ленти

2 с.л. галета

сол и черен пипер на вкус

2 ч.л. сусам
  1. Стъпка 1
    Размразете спанака за 5-6 минути в микровълнова фурна и отцедете добре. Сложете го в купа и добавете лука, чесъна, магданоза и ментата. Посолете, подправете с черен пипер и добавете нарязаните билки. Прибавете натрошеното сирене и разбъркайте добре.
  2. Стъпка 2
    Намажете една кора със зехтин и поставете в тава покрита с хартия за печене. повторете с останалите кори, като ги завъртате леко преди да поставите, за да оформите кръг.
  3. Стъпка 3
    Поръсете галетата на кръг с диаметър 20 см и отгоре изсипете спаначената смес. Загладете и завийте корите, така че да оформите борд около спанака.
  4. Стъпка 4
    Намажете с останалия зехтин и поръсете със сусам, а върху плънката подредете лентите печена чушка и поръсете още малко сирене.
  5. Стъпка 5
    Печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато корите станат златисти и хрупкави.