Pinterest

Киш с броколи и чери домати

Истински специалитет от френската кухня, идеален за цялото семейство
Лесни
2 човек/души
60 мин
Съставки
за 2 човек/души
250 г броколи Bonduelle

100 г сирене котидж

300 г прясно мляко

5 с.л. сладка сметана

50 гр брашно

6 яйца

2 с.л. пармезан

7 чери домата

2 с.л. зехтин

3-4 листенца босилек

1 ч.л. риган

1 ч.л. сол

1 ч.л. пипер
Съставки за 2човек/души
250 г броколи Bonduelle

100 г сирене котидж

300 г прясно мляко

5 с.л. сладка сметана

50 гр брашно

6 яйца

2 с.л. пармезан

7 чери домата

2 с.л. зехтин

3-4 листенца босилек

1 ч.л. риган

1 ч.л. сол

1 ч.л. пипер
  1. Стъпка 1
    Направете пухкава смес от много добре разбитите яйца, към която добавете пресятото брашно, сладката сметана, млякото и котидж сиренето, а накрая и настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Добавете на вкус сол, пипер и риган.
  2. Стъпка 2
    В термоустойчив съд (йена), намазан със зехтин, поставете замразените броколи и чери доматите, след което изсипете сместа. Добавете по желание още настърган пармезан.
  3. Стъпка 3
    Запечете във фурна на 180°C за около 40-50 мин. Гарнирайте с листенца босилек.