Киш с броколи и чери домати
Истински специалитет от френската кухня, идеален за цялото семейство
Лесни
2 човек/души
60 мин
Съставки
за 2 човек/души
250 г броколи Bonduelle
100 г сирене котидж
300 г прясно мляко
5 с.л. сладка сметана
50 гр брашно
6 яйца
2 с.л. пармезан
7 чери домата
2 с.л. зехтин
3-4 листенца босилек
1 ч.л. риган
1 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
100 г сирене котидж
300 г прясно мляко
5 с.л. сладка сметана
50 гр брашно
6 яйца
2 с.л. пармезан
7 чери домата
2 с.л. зехтин
3-4 листенца босилек
1 ч.л. риган
1 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
Съставки за 2човек/души
250 г броколи Bonduelle
100 г сирене котидж
300 г прясно мляко
5 с.л. сладка сметана
50 гр брашно
6 яйца
2 с.л. пармезан
7 чери домата
2 с.л. зехтин
3-4 листенца босилек
1 ч.л. риган
1 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
100 г сирене котидж
300 г прясно мляко
5 с.л. сладка сметана
50 гр брашно
6 яйца
2 с.л. пармезан
7 чери домата
2 с.л. зехтин
3-4 листенца босилек
1 ч.л. риган
1 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
- Стъпка 1Направете пухкава смес от много добре разбитите яйца, към която добавете пресятото брашно, сладката сметана, млякото и котидж сиренето, а накрая и настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Добавете на вкус сол, пипер и риган.
- Стъпка 2В термоустойчив съд (йена), намазан със зехтин, поставете замразените броколи и чери доматите, след което изсипете сместа. Добавете по желание още настърган пармезан.
- Стъпка 3Запечете във фурна на 180°C за около 40-50 мин. Гарнирайте с листенца босилек.
Открийте също...