Говеждо с грах
Кайма от говеждо и свинско, подправена с грах и изпържено в горещо олио.
Лесни
4 човек/души
35 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г Сладък зелен грах Bonduelle
Един лук
Две скилидки чесън
Две филийки хляб
1 л мляко
Едно яйце
Магданоз
Копър
Сол
Пипер
Олио
Брашно
20 г масло
500 г кайма
Един лук
Две скилидки чесън
Две филийки хляб
1 л мляко
Едно яйце
Магданоз
Копър
Сол
Пипер
Олио
Брашно
20 г масло
500 г кайма
Съставки за 4човек/души
500 г Сладък зелен грах Bonduelle
Един лук
Две скилидки чесън
Две филийки хляб
1 л мляко
Едно яйце
Магданоз
Копър
Сол
Пипер
Олио
Брашно
20 г масло
500 г кайма
Един лук
Две скилидки чесън
Две филийки хляб
1 л мляко
Едно яйце
Магданоз
Копър
Сол
Пипер
Олио
Брашно
20 г масло
500 г кайма
- Стъпка 1Накълцайте лука и чесъна и ги запържете в олио.
- Стъпка 2Потопете филийките в мляко за 10 минути и след това ги изцедете.
- Стъпка 3Нарежете магданоза. Сега смесете месото, магданоза, чесъна и лука, филийките хляб и яйцето и поръсете със сол и пипер. Месете каймата 10 минути (ако имате достатъчно време, оставете сместа за 2 часа).
- Стъпка 4Направете кюфтета и ги изпържете в тиган.
Съвет за готвене, заглавие
Предложение за сервиране: Вървят идеално грахчетата на Бондюел, изпържени в масло и гарнирани с копър.
Открийте също...