Pinterest

Говеждо с грах

Кайма от говеждо и свинско, подправена с грах и изпържено в горещо олио.
Лесни
4 човек/души
35 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г Сладък зелен грах Bonduelle

Един лук

Две скилидки чесън

Две филийки хляб

1 л мляко

Едно яйце

Магданоз

Копър

Сол

Пипер

Олио

Брашно

20 г масло

500 г кайма
Съставки за 4човек/души
500 г Сладък зелен грах Bonduelle

Един лук

Две скилидки чесън

Две филийки хляб

1 л мляко

Едно яйце

Магданоз

Копър

Сол

Пипер

Олио

Брашно

20 г масло

500 г кайма
  1. Стъпка 1
    Накълцайте лука и чесъна и ги запържете в олио.
  2. Стъпка 2
    Потопете филийките в мляко за 10 минути и след това ги изцедете.
  3. Стъпка 3
    Нарежете магданоза. Сега смесете месото, магданоза, чесъна и лука, филийките хляб и яйцето и поръсете със сол и пипер.  Месете каймата 10 минути (ако имате достатъчно време, оставете сместа за 2 часа).
  4. Стъпка 4
    Направете кюфтета и ги изпържете в тиган.

Съвет за готвене, заглавие

Предложение за сервиране: Вървят идеално грахчетата на Бондюел, изпържени в масло и гарнирани с копър.