Pinterest

Египетска супа с месо Fatta

Супата с месо – Fatta, е традиционно консумирана от християните в Египет, като първо ястие след приключване на Великите пости преди Великденските празници.
Изискани
4 човек/души
150 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г телешко (или агнешко)

Лук

3 лъжици масло

5 скилидки чесън

Лъжичка оцет

1-2 зърна кардамон

Сол на вкус

Пипер на вкус

2 чаши сварен ориз

Крутони
Съставки за 4човек/души
500 г телешко (или агнешко)

Лук

3 лъжици масло

5 скилидки чесън

Лъжичка оцет

1-2 зърна кардамон

Сол на вкус

Пипер на вкус

2 чаши сварен ориз

Крутони
  1. Стъпка 1
    Сварете месото във вода с нарязани на филийки лук и подправки.
  2. Стъпка 2
    Когато месото поомекне, го отцедете, излейте бульона в тенджера и оставете на страни.
  3. Стъпка 3
    Разтопете в тиган 2 лъжици масло, запържете месото и го оставете на топло място.
  4. Стъпка 4
    Леко запържете чесъна с останалата лъжица масло.
  5. Стъпка 5
    Към бульона добавете месото, оцета, чесъна след това ги оставете да заврат и подправете.
  6. Стъпка 6
    Добавете ориза и затоплете.

Съвет за готвене, заглавие

Изсипете крутоните. Сервирайте гореща.