Египетска супа с месо Fatta
Супата с месо – Fatta, е традиционно консумирана от християните в Египет, като първо ястие след приключване на Великите пости преди Великденските празници.
Изискани
4 човек/души
150 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г телешко (или агнешко)
Лук
3 лъжици масло
5 скилидки чесън
Лъжичка оцет
1-2 зърна кардамон
Сол на вкус
Пипер на вкус
2 чаши сварен ориз
Крутони
Лук
3 лъжици масло
5 скилидки чесън
Лъжичка оцет
1-2 зърна кардамон
Сол на вкус
Пипер на вкус
2 чаши сварен ориз
Крутони
Съставки за 4човек/души
500 г телешко (или агнешко)
Лук
3 лъжици масло
5 скилидки чесън
Лъжичка оцет
1-2 зърна кардамон
Сол на вкус
Пипер на вкус
2 чаши сварен ориз
Крутони
Лук
3 лъжици масло
5 скилидки чесън
Лъжичка оцет
1-2 зърна кардамон
Сол на вкус
Пипер на вкус
2 чаши сварен ориз
Крутони
- Стъпка 1Сварете месото във вода с нарязани на филийки лук и подправки.
- Стъпка 2Когато месото поомекне, го отцедете, излейте бульона в тенджера и оставете на страни.
- Стъпка 3Разтопете в тиган 2 лъжици масло, запържете месото и го оставете на топло място.
- Стъпка 4Леко запържете чесъна с останалата лъжица масло.
- Стъпка 5Към бульона добавете месото, оцета, чесъна след това ги оставете да заврат и подправете.
- Стъпка 6Добавете ориза и затоплете.
Съвет за готвене, заглавие
Изсипете крутоните. Сервирайте гореща.
Открийте също...