Pinterest

Новогодишен снакс с нахут

Перфектно решение за Новогодишно домашно парти
Достъпни
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (310 г) нахут Bonduelle

4 филии ръжен хляб

250 г цедено кисело мляко

50 мл зехтин

1 лимон

1 стрък целина

1 скилидка чесън

2 глави лук шалот

1 ч.л. паста хариса

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. кимион

хималайска сол

черен пипер
Съставки за 2човек/души
1 консерва (310 г) нахут Bonduelle

4 филии ръжен хляб

250 г цедено кисело мляко

50 мл зехтин

1 лимон

1 стрък целина

1 скилидка чесън

2 глави лук шалот

1 ч.л. паста хариса

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. кимион

хималайска сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    Забъркайте млякото с пастата, солта и черния пипер. Нарежете чесъна, лука и целината и ги запържете леко в мазнина.
  2. Стъпка 2
    Отцедете и добавете Bonduelle нахут, като добавите 2 с.л. лимон и настърганата кора на лимона, след което овкусете с подправките.
  3. Стъпка 3
    Препечете филийките на тостер, намажете ги с млечната смес и отгоре добавете нахутения пълнеж. По желание, може да украсите с листа целина и кориандър.